About me

My Photo
Phy
Former makeup enthusiast and bookworm. Currently adopting a minimalist lifestyle. Contact me at phylliciarobert@gmail.com for inquiries.
View my complete profile

Saturday, May 05, 2012

Kena Block?

Hello,
Sy ndak tau la kenapa tapi dari semalam sy nda dapat update status sy dalam Facebook guna laptop sy. Kalo guna HTC sy boleh pula. Heran oh. Bukan setakat nda dapat update status, 'Like', comment, message and friend request pun nda bulih.

Bila sy click 'Help' dan godek2 options dalam 'Help' tu, sy start suspect yang sy kena block oleh Facebook sebab ada orang report sy. Ciri2 yang kena describe sama jak ni dengan apa yang sy alami. Tapi sy ndada pun message2 orang atau balik2 send friend request ngan sepa2. Kalo sy ada buat perangai crazy stalker blh lg la sy terima yang sy kena block.

Sy ndada kena bagi notis atau message pun dari Facebook yang sy ni kena block, sy cuma suspect jak. Kalo betul, sy rasa sy tau sepa insan wangi hati yang buat report tu. Kalo nda betul Ya Allah ampunkan la dosa sy sebab bersangka buruk.

Sy harap juga la yang masalah Facebook sy ni sekadar masalah kena block dan bukan something else yang unknown. At least kalo kena block ni, keadaannya sementara jak. Only for a few hours or days. Sepatutnya lah. Tapi 1 tahun sama dengan 365 days, boleh kah dorang kira itu sebagai 'a few days'? Harap inda la kan. As much as I hate to admit it, I love Facebook. Haha..

Anyway, post ni sekadar luahan. Terima kasih sebab sudi baca... ^^

Salam Sayang,
Phoebe

3 comments :

Aemy Shamy said...

haizzz sapa la yg sampai hati report u on Fb...hope u'll get ur Fb back soon..have a nice weekend! :)

nGiau said...

hello phobie ;) hmm, cuba ko check email ko..manatau ada diurang hantar..hehe. anyway, facebook mmg sot2 ni kadang2..sya pun susah mau like status urg hehe

Phoebe said...

Hi Aemy,
Thanks for stopping by! Someone yang sour grapes. Huhu.. Yeah, I hope that my FB will return back to normal too. Thanks dear. Have a good Sunday.. ^^


Hi Ngiau,
Sudah sy check, teda juga ni. Hm, tpaksa tunggu juga la normal balik sendiri. Kalo after 1 week masih juga, mo report lor.. Huhu... Ya kah? Hm, menurun kali prestasi FB ni kan.. Hehe..